top of page

Mental Health:5 τρόποι για να καταπολεμήσεις το στρες.

Σίγουρα θα εχεις πετύχει παντού στο Ίντερνετ άρθρα και posts σχετικά με την καταπολέμηση του άγχους. Δυστυχώς όμως δεν μπορούν όλα να είναι αποτελεσματικά σε όλους καθώς ο καθένας μας δρα και σκέφτεται διαφορετικά. Αυτό που θα προσπαθήσω να κάνω σε αυτό το σημείο είναι να προτείνω ορισμένα tips που εφάρμοσα σε εμένα και που ελπίζω να δώσουν έμπνευση και σε άλλους. Σε καμία περίπτωση δε θεωρώ οτι πρέπει να τα ακολουθήσει κανείς «κατά γράμμα» καθώς δεν είμαι ειδικός ψυχικής υγείας. 1. Δοκίμασε τη yoga. Η yoga σαν άσκηση στοχεύει στην ενδυνάμωση του σώματος και στην ηρεμία του πνεύματος,ουσιαστικά γυμνάζεσαι και παράλληλα μαθαίνεις πράγματα για τον spiritual εαυτό σου.

2. Μήπως να φροντίσεις λίγο την διατροφή σου; Η διατροφή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη ψυχολογία. Αν συνέχεια τρέφεσαι μόνο με fast food λογικό είναι να πέφτεις ψυχολογικά.

3. Μίλησε σε άλλους για τα προβλήματα σου ή για αυτά που σου προκαλούν στρες. Επικοινώνησε με άτομα του περιβάλλοντος σου και μίλησε τους γι αυτά που σε απασχολούν,μπορεί να σου προτείνουν λύσεις που δεν είχες καν φανταστεί.

4. Άκου το ένστικτο σου. Απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωράς στη ζωή σου σε οποιοδήποτε τομέα.

5. Πάρε μια βαθιά ανάσα. Δεν υπάρχει τίποτα που τελικά δεν λύνεται πάρε μια ανάσα και συνέχισε δυναμικά.


Featured Posts
Ελέγξτε πάλι σύντομα
Μείνετε συντονισμένοι...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page