top of page

Τα 5 είδη τοξικών φίλων

Κατά καιρούς συναντάμε στη ζωή μας ανθρώπους με τους οποίους αποφασίζουμε να γίνουμε φίλοι,γιατί είμαστε κοινωνικά όντα,γιατί θέλουμε παρέα,γιατί ο άνθρωπος δεν μπορεί να είναι συνεχώς μόνος του. Τι γίνεται όμως όταν αρχίζοντας να συναναστρέφεσαι με κάποιον δεν νιώθεις τόσο οικεία,τόσο "ζεστά" και θέλεις να φύγεις τρέχοντας; That's why I'm here,για να σε ενημερώσω ποιους τοξικούςτύπους ατόμων πρέπει ευγενικά να αποφεύγεις!

1) Ο φάντασμα-φίλος,εμφανίζεται μόνο όποτε τον βολεύει και όποτε μπορεί. Είναι αδύνατον να τον βρεις σε τηλέφωνο,messenger,σήματα καπνού και τα λοιπά. Όταν όμως θέλει σε βρίσκει και σου λέει "που χάθηκες ρε;". Ναι αυτός. 2) Η κολλιτσίδα-φίλος, ο άνθρωπος που απλά δεν ξεκολλάει από πάνω σου.Στην αρχή το βρίσκεις συγκινητικό και σε εξιτάρει να νομίζεις ότι κάποιος σε βλέπει έτσι.Αλλά μόλις αισθανθεί ότι πια δεν του είσαι απαραίτητος,θα γίνει καπνός. 3) Το ψώνιο,ω ναι! Αυτή η κατηγορία,μιλάει σχεδόν από μόνη της. Σαν το άτομο που χαρακτηρίζει. Πρόκειται για τον/την τύπο/τύπισσα που σπαταλάει ώρες απεριόριστες για να σου περιγράψει πόσο επιτυχημένος/η είναι στη ζωή του/της και πόσο υπέροχα βαίνουν όλα και μπλα μπλα μπλα. 4) Το "ηφαίστειο", ο άνθρωπος αυτός χαρακτηρίζεται από πολλά νεύρα. Είναι οξύθυμος,πολλές φορές χωρίς λόγο και συνήθως είναι εκδικητικός. 5) Ο αργοπορημένος, ο φίλος που όταν έχετε ραντεβού,απλά φτάνει-στην καλύτερη περίπτωση-30 λεπτά αργότερα,στην χειρότερη η αναμονή αγγίζει τη μια ώρα.

(έτσι τέτοια θέλω να βλέπω) Do's: Να προσέχεις πάντα,πριν κρίνεις και βγάλεις συμπεράσματα.Το ότι μπορεί κάποιος,να έχει μια κακή μέρα,δεν κρίνει τη συνολική συμπεριφορά του. Dont's: Αν διαπιστώσεις ότι κάτι δεν σου ταιριάζει,μην επιμένεις τόσο,ναι μην εγκαταλείπεις τους ανθρώπους με ευκολία,όμως το να πιέζεις καταστάσεις και να γίνεσαι σπαστικός και επιβαρρυντικός,θα χειροτερέψει τα πράγματα αντί να τα βελτιώσει. tip: Όσο πιο άνετος και ελεύθερος νιώθεις με τον εαυτό σου,τόσο πιο εύκολα θα σε προσεγγίσουν οι άνθρωποι που σου ταιριάζουν καλύτερα!

xoxo

With love, Αθηνά


Featured Posts
Ελέγξτε πάλι σύντομα
Μείνετε συντονισμένοι...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page