top of page

Well-Being: 5 tips για να οργανώσεις (καλύτερα) τον χρόνο σου.

Όπως είναι γνωστό οι ρυθμοί της καθημερινότητας και των υποχρεώσεων είναι αρκετά γρήγοροι και ο χρόνος είναι αμείλικτος.Μέσα σ'ένα συγκεκριμένο χρονικό όριο καλείσαι να βγάλεις εις πέρας όλες σου τις υποχρεώσεις,χωρίς όμως-πολλές φορές- να προλαβαίνεις να πάρεις ανάσα.

Για τον λόγο αυτό,αποφάσισα να προτείνω 5 tips που ελπίζω να βελτιώσουν την καθημερινότητα σου και να μπορέσεις να οργανώσεις καλύτερα τον χρόνο σου.

1) Κοιμήσου νωρίς,το να είσαι ξεκούραστος/η σε βοηθά να είσαι πιο παραγωγικός μέσα στην -γεμάτη από δουλείες- μέρα σου. Έτσι ξυπνάς νωρίτερα,προλαβαίνεις περισσότερα πράγματα στην ώρα σου και σου μένει ελεύθερος χρόνος.

2) Σημείωνε κάπου,αυτά που έχεις να κάνεις. Πάρε ένα σημειωματάριο ή απλά ένα post-it και κόλλα το στο ψυγείο.Έτσι δε θα ξεχνάς τίποτα από αυτά που έχεις να κάνεις με αποτέλεσμα ορισμένες μέρες να είναι πιο χαλαρές από άλλες.

3) Στον χρόνο που σου μένει,ευχαρίστησε τον εαυτό σου. Βγες έξω με φίλους,διάβασε ένα καλό βιβλίο και γενικά κάνε πράγματα για σένα,ο ελεύθερος χρόνος (όσος και αν είναι) προβλέπεται για χαλάρωση,απόλαυσέ τον λοιπόν και θα τσεκάρεις αργότερα τα email σου.

4) Κάνε πράγματα ταυτόχρονα,για να περιοριστούν οι "εύκολες" υποχρεώσεις και να μην είναι όλα βουνό στο κεφάλι σου. Το multitasking δεν είναι μόνο γυναικείο χάρισμα,είναι όλων των ανθρώπων γενικά και βοηθάει στο να γίνεις ακόμα πιο αποδοτικός-η!

5) Μην είσαι σκληρός/η με τον εαυτό σου,ειδικά με τα μικροπράγματα. Συγκεντρώσου στο πως θα βοηθήσεις εσένα και όχι στο πως θα σε "τιμωρήσεις" που δεν τα πήγες τόσο ικανοποιητικά σήμερα,από αύριο θα προσπαθήσεις περισσότερο.

Hope you enjoyed it!

With love,

Αθηνά

Featured Posts
Ελέγξτε πάλι σύντομα
Μείνετε συντονισμένοι...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page